This page requires a JavaScript-enabled browser
Instructions on how to enable your browser are contained in the help file.
Meester - vragenlijst 5
1.
Wat is de belangrijkste druif die gebruikt wordt in de Chianti wijnen?
a) nebbiolo
b) malavasia
c) sangiovese
2.
Van welk druivenras is de DOCG Barolo gemaakt?
a) nebbiolo
b) barbera
c) dolcetto
3.
Wat is de laagste kwaliteitsklasse in de Italiaanse wijn wet?
a) IGT
b) DOC
c) Vino da Vavola
4.
Welke kleur van onderstaande wijnen klopt niet?
a) Soave is een witte wijn
b) Barolo is een witte wijn
c) Sangiovese di Romagna is een rode wijn
5.
Van welk druivenras wordt zowel Barolo en Barbaresco gemaakt?
a) sangiovese
b) nebbiolo
c) nero d`avola
6.
De Barbera is een …… druivenras?
a) wit
b) blauw
c) wit en blauw
7.
Uit welk gewest komt de DOCG Brunello di Montalcino?
a) Piemonte
b) Toscane
c) Umbrië
8.
Een Brunello di Montalcino is een ……
a) een rode DOCG wijn uit Toscane
b) een witte DOCG wijn uit Emilia-Romagna
c) een rode DOCG wijn uit Piemonte
9.
Bij welke vinificatie methode worden de druiventrossen verhit om de kleurpigmenten op te lossen?
a) macération carbonique
b) traditionele vinificatie
c) thermo vinificatie
10.
Wat houdt macération carbonique in?
a) gisting op fles
b) inweking van druiven onder koolzuur
c) omzetten van citroenzuur naar appelzuur
11.
Waaruit bestaat liqueur de tirage?
a) een mengsel van suiker en jonge wijn
b) een mengsel van gist en most
c) een mengsel van suiker en gist
12.
Wat gebeurt er bij de malolactische gisting?
a) melkzuur wordt omgezet in citroenzuur
b) appelzuur wordt omgezet in melkzuur
c) citroenzuur wordt omgezet in appelzuur
13.
Hoe heet de zoete wijn met een eigen Appellation Contrôlée uit de Bergerac?
a) Monbazillac
b) Gaillac
c) Muscat Saint-Jean de Minervois
14.
Welke bodem is kenmerkend voor het Champagne gebied?
a) löss
b) krijt
c) graniet
15.
Wat voor soort wijn wordt er in de Bourgondische gemeenten Pouilly-Fuissé en Saint-Véran gemaakt?
a) rode wijn
b) witte wijn
c) rode en witte wijn
16.
Van welke druivenvariëteit worden witte Pouilly Fumé wijnen geproduceerd?
a) sauvignon blanc
b) chenin blanc
c) melon de bourgogne
17.
Hoe heet het zuidelijk deel van de Côte d`Or?
a) Chablis
b) Champagne
c) Côte de Beaune
18.
De Appellation Contrôlée Entre-Deux-Mers is altijd een ........... wijn.
a) witte
b) rosé
c) rode
19.
Welke streek is een wijngebied uit Spanje?
a) Bairrada
b) Somontano
c) Gaillac
20.
Uit welk gewest komt de DOC Etna?
a) Sardinië
b) Elba
c) Sicilië
21.
Uit welke druiven worden Bardolino wijnen geproduceerd?
a) malvasia, garganega en vernaccia
b) prosecco, cannonau en refosco
c) corvina veronese, rondinella en molinara
22.
Hoe lang moet een rode Palette minimaal rijpen op houten vaten?
a) 14 maanden
b) 20 maanden
c) 18 maanden
23.
Wat vindt er plaats tijdens de Malolactische gisting?
a) wijnsteenzuur wordt omgezet in melkzuur
b) appelzuur wordt omgezet in wijnsteenzuur
c) appelzuur wordt omgezet in melkzuur
24.
Uit welke wijnprovincie komt de kruidige, volle rode wijn Salice Salentino?
a) Campanië
b) Molise
c) Apulië
25.
Van welke drie witte druivenrassen wordt de frisse droge Rueda gemaakt?
a) verdejo, viura en sauvignon
b) torrontés, tempranillo en palomino
c) garnacha, chardonnay en albariño
This is more feedback!
This is the feedback!
feedback!
Back to Top