This page requires a JavaScript-enabled browser
Instructions on how to enable your browser are contained in the help file.
Grootmeester - vragenlijst 4
1.
Uit welk land komen de eiken vaten waarin Bulgaarse wijn meestal rijpt
a) Frankrijk
b) Verenigde Staten
c) Roemenië
2.
Uit wel land komen de wijnen Mavrud en Melnik?
a) Bulgarije
b) Roemenië
c) Slovenië
3.
In welke smaaktypes is de Duitse Landwein verkrijgbaar?
a) halbtrocken en lieblich
b) trocken en halbtrocken
c) lieblich en trocken
4.
Naast de chardonnay geeft een andere witte, van origine westerse druivenras goede betaalbare droge wijnen in Bulgarije. Welke?
a) sauvignon blanc
b) muscadet
c) viognier
5.
Voor welke classificatie kunnen de Engelse wijnen in aanmerking komen?
a) Quality Wines
b) VQPRD
c) Tablewines
6.
Welke op Port lijkende wijn komt van de Peloponnesus?
a) Patras
b) Samos
c) Naoussa
7.
Welk wijngebied ligt in het noordoosten van Roemenië?
a) Moldavië
b) Transdanubië
c) Patras
8.
Het suikergehalte van de most in Oostenrijk wordt uitgedrukt in graden…
a) Öchsle
b) K.M.W. (Kloster Neuburger Mostwaage)
c) Beaumé
9.
Hoe heet de rosé die in het kanton Neuchâtel van de Pinot Noirdruif wordt gemaakt?
a) Schillerwein
b) Oeil de Perdrix
c) Salvagnin
10.
Welke wijn uit Kroatië is rood?
a) malvazija suha
b) graševina
c) dingac
11.
Welke streek in Spanje levert de meeste mousserende wijnen?
a) Penedés
b) Tarragona
c) Costers del Segre
12.
Wat is de eenvoudigste classificatie in Spanje?
a) Vino de Vasco
b) Vino de Mesa
c) Vino Clasificado
13.
Wat is de meest aangeplant druivenras in Australië?
a) shiraz
b) cabernet sauvignon
c) chardonnay
14.
Uit welk land zijn de meeste van de in Chili aangeplante druivenrassen oorspronkelijk afkomstig?
a) Italië
b) Spanje
c) Frankrijk
15.
Wat is een mistellawijn?
a) onvergiste most, waar alcohol aan wordt toegevoegd
b) uitvergiste wijn, waar alcohol aan wordt toegevoegd
c) uitvergiste wijn, waar extra suiker aan wordt toegevoegd
16.
De beste witte Duitse wijnen komen uit ……
a) Rheingau
b) Hessische Bergstrasse
c) Pfalz
17.
Wat is de naam van de gistkiem die een romige laag vormt op de jonge Sherry?
a) palo cortado
b) flor del vino
c) color
18.
In Australië worden witte wijnen van twee druivenrassen samengevoegd tot vaak verrukkelijke composities. Welke druiven vooral?
a) sauvignon blanc en aligoté
b) muscadelle en pinot blanc
c) sémillon en chardonnay
19.
Hoe heet de kwaliteitsklasse van de wijnen in Luxemburg?
a) Marque Nationale
b) Méthode Traditionelle
c) Vin de Pays
20.
Een Colheitaport moet minstens ……… jaar op vat rijpen!
a) 3 jaar
b) 12 jaar
c) 7 jaar
21.
Een Öchslemeter meet het suikergehalte van de ……
a) wijn
b) most
c) druiven
22.
Tussen welke breedtegraden liggen de Zuid-Afrikaanse wijngebieden?
a) 35-38
b) 31-34
c) 40-45
23.
Wanneer worden de wijnen geoogst in Zuid-Afrika?
a) februari, maart, april
b) april, mei, juni
c) augustus, september, oktober
24.
Om tijdens de gisting van de jonge port geen Manta te krijgen wordt bij de gistende massa ……… toegepast.
a) klaring
b) remontage
c) lagares
25.
Van welke Europese druivensoort is de Californische "Zinfandel" een afstammeling ?
a) Syrah
b) Cabernet Sauvignon
c) Primitivo
This is more feedback!
This is the feedback!
feedback!
Back to Top