This page requires a JavaScript-enabled browser
Instructions on how to enable your browser are contained in the help file.
Gezel - vragenlijst 5
1.
Welke druivensoort vormt het hoofdbestanddeel van veel Saint-Emilion wijnen ?
a) Merlot
b) Petit Verdot
c) Malbec
2.
Waarop wijst de geur "vanille" in een rode wijn ?
a) rijping op eiken vaten
b) wijst op een ouderdomsgeur
c) gemaakt van druiven met vanillegeur
3.
Welke rosé is het minst zoet ?
a) Rosé d'Anjou
b) Rosé de Loire
c) Cabernet d'Anjou
4.
Hoe kan je een hoge viscositeit van wijn nog omschrijven
a) de houdbaarheid van witte wijn
b) tranen of lange benen
c) oliesporen van de wijnpitten vrijgekomen tijdens het persen
5.
Wat is de basisgeur van de Pinot Noir druif ?
a) Kersen
b) Limoen
c) Chocolade
6.
Langs welke rivier ligt het bekende wijndorp Vouvray ?
a) Loire
b) Maine
c) Cher
7.
Wat betekent "vinificatie" ?
a) wijnbouw
b) wijnkeuring
c) wijnbereiding
8.
Wat is een "confrérie" ?
a) wijnconcours
b) maaltijd met meer dan 5 Franse wijnen
c) wijnbroederschap
9.
Wat betekent het als wijn "kurk" heeft ?
a) de wijn heeft een storende kurksmaak
b) er drijven stukjes kurk in het wijnglas
c) de kurk van de fles is bijna helemaal vergaan
10.
Wat betekent "Cru bourgeois" ?
a) Bourgondische term voor een bijzondere wijn
b) wijndomein in het district Côtes de Bourg (Bordeaux)
c) wijncategorie onder "grand cru classé" (Bordeaux)
11.
In de buurt van welke stad liggen de wijngaarden van de Muscadet ?
a) Nantes
b) Anges
c) Tours
12.
Van welke druif wordt witte Mâcon-Villages meestal gemaakt ?
a) sauvignon blanc
b) pinot blanc
c) chardonnay
13.
Wat betekent de term "droog" ?
a) weinig alcohol
b) niet zoet
c) net schuurpapier
14.
Hoe oud moeten de wijnstokken minstens zijn om toegelaten te worden tot een AOP-appelatie ?
a) 4 jaar
b) 1 jaar
c) 10 jaar
15.
Wat betekent "méthode traditionelle" ?
a) klassiek type rode Bordeux
b) bereidingswijze voor mousserende wijn
c) wijn van met de hand geplukte druiven
16.
Wat betekent "afdronk" ?
a) toost waarmee een wijndiner wordt afgesloten
b) groot wijnglas met een holle steel
c) de nasmaak van de wijn
17.
Wat betekent "sommelier" ?
a) luidt de bel tijdens de druivenpluk
b) wijnober
c) wijngaard langs de Somme
18.
Wat betekent "Blanc de Bancs" ?
a) witte wijn van witte druven
b) extra bleke witte wijn
c) beschemde term voor de beste Loirewijnen
19.
Wat betekent "magnum" ?
a) fles met een dubbele inhoud van een gewone fles
b) fles met vier keer zoveel wijn als een gewone fles
c) fles met de helft inhud van een gewone fles
20.
Wat betekent "decanteren" ?
a) de wijn overschenken in een karaf
b) een slok water nemen tijdens het proeven
c) het verwijderen van de kurk
21.
Wat is de inhoud van een barrique ?
a) 225 liter
b) 100 liter
c) 2000 liter
22.
Wat is "most" ?
a) een muf aroma in de wijn
b) druivensap
c) vat van 160 liter
23.
Wat betekent "Appelation controlée" ?
a) beschermde herkostbenaming
b) rechtbank voor wijnfraude
c) controlestrook op wijndozen
24.
Wat betekend "blinde proeverij" ?
a) de proevers drageneen blinddoek
b) de wijnflessen worden gemaskeerd
c) een keuring van wijnen met bezinksel
25.
Wat is "bouquet"
a) Wijntype die sterk naar bloemen ruikt
b) witte Bourgognedruif met veel aroma
c) de geur van de wijn
This is more feedback!
This is the feedback!
feedback!
Back to Top