This page requires a JavaScript-enabled browser
Instructions on how to enable your browser are contained in the help file.
Gezel - vragenlijst 3
1.
Van welke druif wordt Vacqueyras meestal gemaakt ?
a) grenache
b) terret
c) syrah
2.
Van welke druif wordt Pouilly-Fuissé meestal gemaakt ?
a) pinot blanc
b) chardonnay
c) sauvignon blanc
3.
Van welke druif wordt Morgon meestal gemaakt ?
a) gamay
b) pinot noir
c) tressot
4.
Wat is de juiste temperatuur om rode wijn te schenken ?
a) 18 a 19 °C
b) 24 a 25 °C
c) 11 a 12°C
5.
Van welke druif wordt Cahors meestal gemaakt ?
a) malbec/auxerrois
b) pineau d'aunis
c) syrah
6.
Van welke druif wordt Coteaux du Layon meestal gemaakt ?
a) sauvignon blanc
b) muscat
c) chenin blanc
7.
Gaillac ligt in het zuidwesten van Frankrijk, Welke rievier loopt door dit gebied ?
a) Garonne
b) Lot
c) Tarn
8.
Welke bewering klopt met betrekking op de kleur van wijn ?
a) geeft een indicatie over de druif
b) geeft een indicatie over de ouderdom
c) geeft een indicatie over de streek en het land van herkomst
9.
Welke bewering klopt ?
a) een fles met droesem is niet geschikt voor consumptie
b) naarmate de wijn ouder wordt verdwijnt droezem uit de fles
c) droesem is een natuurlijk en onschadelijk fenomeen
10.
Wijn waarvan je zeker weet dat hij bezinksel zal bevatten kan je best ?
a) weggooien
b) decanteren
c) door een koffiefilter gieten
11.
Van welke druif wordt rode Hermitage meestal gemaakt ?
a) syrah
b) grenache
c) carignan
12.
Van welke druif wordt rode Bandol meestal gemaakt ?
a) mourvèdre
b) cabernet sauvignn
c) cabernet franc
13.
Wat is een "Pièce" ?
a) een volle slok wijn
b) wijnvat in de Bourgogne
c) plek waar de oudste flessen van een wijnkelder liggen
14.
Wat is "passetoutgrains" ?
a) Witte mengwijn uit het Loire dal
b) wijnboer die zijn druiven samen laat gisten
c) rode Bourgogne wijn op basis van twee druivensoorten
15.
Welke druivenfamilie beheerst bijna volledig de wijnbouw in de wereld?
a) Vitis Riparia
b) Vitis Labrusca
c) Vitis Vinifera
16.
In welke regel staan uitsluitend blauwe druivenrasen?
a) sangiovse en malvasia
b) malbec en merlot
c) sémillon en rebbiano
17.
Wat is de Franse term voor wijnen gemaakt van één druivenras?
a) monocépage
b) monograpé
c) fouloir
18.
Hoe heet het helder maken van de wijn door middel van eiwit?
a) klaren
b) zwavelen
c) rijpen
19.
Welke smaak kan he puntje van de tong herkennen?
a) bitter
b) zuur
c) zoet
20.
Aan welke eis moeten wijnen onder andere voldoen om in de appellation d`Origine Contrôlée klasse te vallen?
a) uitsluitend gebruik maken van voorgeschreven druivenrassen
b) de druivenmost mag alleen via Thermovinificatie tot wijn worden verwerkt
c) de druiven mogen uitsluitend met de hand geplukt worden
21.
Wat is een andere benaming voor tannine?
a) wijnsteenzuur
b) looizuur
c) branderig zuur
22.
Met welk woord omschrijven we het tranen van een wijn aan de binnenzijde van een glas?
a) glucose
b) viscositeit
c) harmonie
23.
Wat is volgens de wet de laagste wijnklasse in Frankrijk?
a) Vins de Pays
b) Vins Délimités de Qualité Superieure
c) Vins de Table
24.
Met welke term wordt het proces van wijn maken omschreven?
a) klaren
b) assimilatie
c) vinificatie
25.
Wat is de benaming voor het overschenken van een oudere wijn in een karaf, om deze te scheiden van zijn depot?
a) vacumeren
b) harmoniëren
c) decanteren
This is more feedback!
This is the feedback!
feedback!
Back to Top