This page requires a JavaScript-enabled browser
Instructions on how to enable your browser are contained in the help file.
Gezel - vragenlijst 2
1.
In de Bourgogne ligt de kleinste appellation controlée van Frankrijk ?
a) La Romanée
b) Côte de Nuits
c) Mâconnais
2.
Wat betekent "sur lie" ?
a) overdreven krachtige Franse rode wijn
b) speciale bottelmethode die witte wijn fris houdt
c) wijnflessen worden in de kelder op stro gelegd
3.
Tussen welke rivieren ligt Entre-Deux-Mers ?
a) Lot en Garonne
b) Garonne en Dordogne
c) Dordogne en Tarn
4.
Uit hoeveel druivensoorten mag men rode Châteauneuf-du-Pape samenstellen ?
a) 8
b) 9
c) 13
5.
Van welk wijngebied is Corbiéres een "cru" ?
a) Coteaux du Languedoc
b) Beaujolais
c) Médoc
6.
Welk buurtdistrict van Saint-Emilion bestaat niet ?
a) Néac-Saint-Emilion
b) Lussac-Saint-Emilion
c) Montagne-Saint-Emilion
7.
Van welke druif wordt Médoc hoofdzakelijk gemaakt ?
a) merlot
b) cabernet franc
c) cabernet sauvignon
8.
Van welke druif wordt Vouvray hoofdzakelijk gemaakt ?
a) sauvignon blanc
b) chenin blanc
c) chardonnay
9.
Van welke druif wordt Chablis hoofdzakelijk gemaakt ?
a) chardonnay
b) pinot blanc
c) sémillon
10.
Van welke druif wordt rode Mâcon meestal gemaakt ?
a) pinot noir
b) gamay
c) syrah
11.
Van welke druif wordt witte Sancerre meestal gemaakt ?
a) chardonnay
b) auxerrois
c) sauvignon blanc
12.
Van welke druiven wordt rode Côtes de Bourg meestal gemaakt ?
a) merlot en cabernet sauvignon
b) petit verdot en merlot
c) cbernet franc en cabernet sauvignon
13.
Wat doet een wijnboer met een refractometer ?
a) het watergehalte van de druif meten
b) de dikte van deschil van de druif meten
c) het suikergehalte van de druif meten
14.
Wat betekent het als wijn "versterkt" werd ?
a) er werd suiker aan het druivensap toegevoegd
b) de wijn kreeg wat extra alcohol
c) deze wijn rijpte extra lang in eiken vaten
15.
Wat betekent "macération carbonique" ?
a) gisting binnen in de intacte druif
b) koel weken van sap en schillen van witte druiven
c) filteren vlak voor de botteling
16.
Van welke druiven word rode Graves meestal gemaakt ?
a) merlot en cabernet franc
b) cabernet sauvignon en merlot
c) merlot en malbec
17.
Van welke druiven wordt witte Graves meestal gemaakt ?
a) chardonnay en sémillon
b) sauvignon en chardonnay
c) séillon en sauvignon
18.
Van welke druif wordt Brouilly meestal gemaakt ?
a) gamay
b) carignan
c) pinot noir
19.
Van welke druiven wordt Anjou Villages meestal gemaakt ?
a) cabernet franc en cabernet sauvignon
b) pinot noir en gamay
c) malbec en merlot
20.
Welke druif wordt met cabernet sauvignon vermengd om de wijn ronder te laten smaken ?
a) melot
b) malbec
c) petit verdot
21.
Wat verstaat men onder "sabreren" ?
a) Ontstoppen van Champagne met een sabel
b) Chapagne filteren met behulp van zandfilter
c) Champagnefles van een metalen draadkorfje voorzien
22.
Wat is een "Nabuchodonosor" ?
a) een meettoestel in de wijnproductie
b) Fles van 15 liter
c) een speciaal soort snoeischaar
23.
Wat is "La Clape" ?
a) een ziekte van de druivenstok
b) een "cru" van Coteaux du Languedoc
c) houtgerijpte wijn uit Corbisier
24.
Van welke drufi wordt Meursault meestal gemaakt ?
a) pinot blanc
b) chardonnay
c) marsanne
25.
Van welke druif wordt Côtes du Rhone meestal gemaakt ?
a) mourvèdre
b) grenache
c) cabernet franc
This is more feedback!
This is the feedback!
feedback!
Back to Top